Prima mențiune cunoscută a numelui orașului este din 1230, când iezuitul Szentivány din Nagyszombat menționează că orașul exista deja, cu numele de Asserculis, consemnând de asemenea faptul că în acesta existau doi administratori.

Clădirea Bibliotecii Teleki-Bolyai a fost construită între anii 1799-1804, sub îndrumarea directă a contelui Sámuel Teleki, fondatorul bibliotecii. Fondul de bază al bibliotecii îl constituie cele 40.000 de volume

În 1616 Tamás Borsos, judele orașului, primise de la Gabriel Bethlen, principele Transilvaniei, rangul de oraș liber regesc și totodată atunci s-a fixat și numele unguresc de Marosvásárhely.

Este una din cele mai reprezentative clădiri ale Belle Époque din Transilvania. Monumentul, ridicat între anii 1911-1913 prin eforturile primarului György Bernády, se impune atât prin decorația interioară, cât și prin cea exterioară.

In anii 1700 se remarcă Farkas Bolyai ca profesor la Colegiul Reformat, unde au urmat studiile cele doi pașoptiști mureșeni, și fiul său, János Bolyai, creator al geometriei neeuclidiene. Astăzi numele lor este purtat de o stradă și de cel mai prestigios`{`necesită citare`}` liceu din oraș.

La doar 50 de km de centrul istoric Sighisoara care este inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

Locatii de vizitat

Va recomandam vizitatea Palatului Culturii, Bibliotecii Teleki, sala oglinzilor dar si Platoul Cornesti, Zoo Targu Mures si de ce nu Complexul Weekend. Daca sunteti cu masina, in jurul orasului va recomandam vizitarea orasului Sighisoara.

Testimonials

Am tot auzit de Sighisoara, ca ar fi orasul unde a trait Dracula. Am descoperit insa un oras cred unic in Europa. Ma voi reintoarce negresit in Transilvania.

Otto Garcia

Developer, Spania

E un oras plin de flori, curat si placut de vizitat. Multumesc tuturor pentru clipele petrecute in oras.

Katy Carr

Secretara, London

Vizitez destul de des orasul, avand o afacere in Targu Mures. Deja cred ca ma simt acasa, atat la hotelul Arena cat si in locatiile care le (re)vizitez din cand in cand.

Yves de Burbure de Wesembeek

Om de afaceri, Belgia
You don't have permission to register